MICHEL JANSEN

Michel Jansen Guerrilla Solliciteren - foto Marc Kruse

Michel begeleidt organisaties met het bewust inzetten van wervings- en selectieprocessen om een divers personeelsbeleid te creëren.

Michel geeft onderstaande lezingen, trainingen en workshops: 

Culturele diversiteit

De kans dat jij met andere culturen te maken krijgt wordt alsmaar groter. En hoe zit het eigenlijk met cultuurverschillen en hoe ga je ermee om? Michel behandelt tijdens deze interactieve training onderstaande onderwerpen:

 • Bewust worden van culturele verschillen
 • De eigenschappen van diversiteit denken toepassen.
 • Je interculturele competentie verder ontwikkelen.
 • De verschillende fasen van een cultuurshock begrijpen.
 • Verschillen tussen femininiteit, masculiniteit, onzekerheidsvermijding en tijdsbeleving tussen culturen begrijpen en overbruggen.

Je bias de baas

Wil je je niet door vooroordelen laten leiden? Met de training ‘Je bias de baas’ word je bewust van je aannames en blijf je je vooroordelen de baas. Tijdens deze training worden onderstaande onderwerpen behandeld:

 • Je eigen (onbewuste) vooroordelen.
 • Inzicht in hoe je vooroordelen (onbewust) je gedrag sturen.
 • Technieken om je vooroordelen te beperken.
 • Vooroordelen en discriminatie op een veilige manier bespreekbaar maken.

  Vinden, binden, boeien of snoeien

Het creëren van een divers personeelsbestand vraagt een bewuste inzet van wervings- en selectieprocessen. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de wervings- en selectieprocedures vaak niet voldoende inclusief zijn en daardoor vooral medewerkers aantrekken waarvan de achtergrond en kenmerken overeenkomen met het profiel van het zittend personeel. De onderwerpen die centraal staan tijdens deze training zijn:

 • Hoe vooroordelen het wervings- en selectieproces beïnvloeden.
 • Een sollicitatieprocedure om te selecteren zonder vooroordelen.
 • Diverse praktijkcases

Michel heeft bijna 20 ervaring in de commerciële arbeidsbemiddeling  en 13 jaar ervaring als trainer (thema’s Culturele diversiteit, Recruitment en Jobmarketing). Als recruiter bij één van de de grootste uitzendorganisatie kreeg hij regelmatig de vraag van (potentiële) opdrachtgevers om bepaalde groepen mensen uit te sluiten voor hun vacatures. Dit kwam waarschijnlijk door zijn achternaam: Jansen.  Zijn moeder is geboren op Kaapverdië en daarom lijkt hij niet op de “standaard Jansen” die zij dachten te spreken. Hij is toen begonnen met onderzoeken waarom dit was en wat er tegen gedaan kan worden. De uitkomsten en oplossingen hiervan deelt hij o.a. tijdens zijn lezingen, inspiratiesessies en interviews.

Hij wordt regelmatig ingezet door organisaties om deze trainingen te geven aan hun medewerkers. Een kleine greep van deze organisaties zijn o.a. Koninklijke Gasunie, RET, SVB, Gemeente Rotterdam, Belastingdienst en diverse onderwijsinstellingen.

 

Michel is als spreker en trainer in te zetten tijdens onze verandertrajecten. 

Michel zet graag zijn expertise en ervaring in tijdens:

Congressen
Teambuildings
Interne vraagstukken
Themadagen
Introductiedagen

Publicaties

Video's

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE over michel

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll naar top