MARIANNE DIJKSHOORN

Marianne streeft ernaar om de stigma's over mensen met een arbeidsbeperking doorbreken en geeft graag inzage in hoe je mensen met een beperking in dienst kan nemen en onbewuste discriminatie kan voorkomen.

Marianne geeft lezingen, trainingen en workshops over: ‘De stigma’s over mensen met een arbeidsbeperking doorbreken.”

Marianne is iemand die gespecialiseerd is in het toegankelijk maken van locaties en die het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ schreef. Mede doordat zij geen werk kon vinden, ging zij freelance werken in 2014. Sinds 2020 werkt zij voor Event Safety Institute. Marianne Dijkshoorn heeft veel sprekerservaring; van ING Bank tot Eurosonic Noorderslag Conference tot Jaarcongres Evenementenveiligheid tot VNG Jaarcongres. De door haar gegeven bijdragen zijn altijd pragmatisch en bevatten voorbeelden.

Marianne heeft zelf een beperking (zij is slecht ter been) en valt buiten het doelgroepenregister door haar HBO+ achtergrond en haar mogelijkheid om fulltime te werken. Hierdoor maakt zij talloze keren discriminatie mee in sollicitatiegesprekken. Bij een persoonlijk gesprek tijdens een sollicitatieprocedure voelde ze al heel vaak het gesprek door haar handen glippen als men naar het doelgroepenregister vroeg. Daarna kreeg zij vaak de ‘standaard’ afwijzing met als reden: “je past niet binnen het profiel”. Alleen wist zij dat de werkelijke reden de beperking was.
Gaat niet, bestaat voor haar niet, ook niet op arbeidsgebied. Marianne bleef altijd doorzoeken en vergat nooit de hoop op te geven.

In haar bijdrage geeft zij het publiek altijd, een passende, boodschap mee waarmee zij aan de slag kunnen. De bijdrage kan totaal worden afgestemd op jouw wensen en de behoefte van de doelgroep.

Marianne weet veel van arbeidsbeperkingen door haar kennis op het gebied van toegankelijkheid. Zij kent tal van voorbeelden dat mensen met een beperking onbewust worden uitgesloten door het doelgroepenregister. Zij krijgen vaak niet de werkplek die past bij hun kwaliteiten, juist door de bewuste zoektocht naar iemand met een beperking voor een specifieke arbeidsplaats. Dit leidt tot niet passende banen en onbewuste arbeidsdiscriminatie. Door te leren kijken naar de kwaliteiten van mensen met een beperking zijn de resultaten voor het diversiteitsregister beter en krijg je beter bij de organisatie passende mensen. Veel mensen met een beperking die hoogopgeleid zijn staan niet in het doelgroepenregister omdat zij volgens de statistieken boven het minimum loon zouden moeten kunnen verdienen. Hoger opgeleiden zijn nu net de mensen waar de meeste organisaties naar zoeken. Hierdoor komen organisaties niet aan een match, hebben niet voldoende mensen met een arbeidsbeperking werken en blijven mensen met een beperking in de ‘wachtkamer’ zitten tot er wel een werkgever komt die breder denkt.

Marianne laat aan de hand van haar eigen verhaal zien hoe het anders kan. Met haar lezingen en trainingen zorgt zij ervoor dat men echt inzage krijgt in hoe je mensen met een beperking succesvol in dienst kan nemen en onbewuste discriminatie kan voorkomen.

Marianne is als spreker en trainer in te zetten tijdens onze verandertrajecten. 

Marianne zet graag haar expertise en ervaring in tijdens:

Congressen

Workshops

Trainingen

Interne vraagstukken

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE over MARIANNE

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll naar top