Amar El Ajjouri

Amar weet de doelgroep te raken met een mix van hilariteit en herkenbare situaties over opvoeden, emoties, gedrag en culturele verschillen.

Amar geeft lezingen, trainingen en workshops over: “Verschillen Verbinden (Inclusie en aandacht voor verschillen)” en geeft hij maatwerk comedy voor bijeenkomsten. Daarnaast geeft hij ook theatervoorstellingen aan het onderwijs zoals: “Amar speelt Ali”

De Nederlandse maatschappij is een smeltkroes van culturen. Dat kan je verrijken. Maar het kan ook tot problemen leiden. Vooral als opmerkingen niet voor iedereen dezelfde betekenis hebben. Anders bedoeld worden. Of anders geïnterpreteerd. Als je het gedrag van een ander niet begrijpt of kan duiden, kan dat leiden tot irritatie, onbegrip en onwerkbare situaties. En daar is niemand bij gebaat.

In deze trainingen beschouwen we de mens vanuit cultureel perspectief. Alle mensen zijn gelijkwaardig. Maar dat wil niet zeggen dat alle mensen gelijk zijn. Om problemen in de onderlinge omgang tussen mensen uit verschillende culturen te ondervangen is kennis en daarmee begrip essentieel.

Deze training vergroot uw kennis, inzicht en sensitiviteit met betrekking tot culturele verschillen. U krijgt meer beeld bij het waarom van cultureel bepaald gedrag, de intentie ervan en tevens praktische handvatten om hier professioneel mee om te gaan.

Met die visie ontwikkelde Amar naast de trainingen en workshops ook cabaretshows voor jongeren: Amar speelt Ali. Als ervaringsdeskundige (“zelf heeft hij ook wel een kort lontje gehad”) weet hij deze doelgroep te raken met hilariteit en herkenbare situaties omtrent groepsdruk, in- en uitsluiting en culturele verschillen. Kinderen en jongeren herkennen zich in de rake types die Amar neerzet tijdens deze voorstellingen en ontwikkelen zo meer bewustzijn van hun eigen gedrag.

Omdat Amar zich heeft ontwikkeld als trainer, stelt hem dan ook in staat om met zijn voorstellingen een optimaal educatief effect te bereiken. Zo hebben vele klassen, jongerengroepen en later ook werknemers al resultaten geboekt met de voorstellingen en trainingen van Amar.

Amar  doceert, presenteert, acteert, traint en regisseert. Dat doet hij eigenlijk al sinds hij kan praten. En al ruim 20 jaar professioneel. Amar is geboren in Marokko en getogen in Den Haag en dus als geen ander thuis in het Nederland van nu waar zovelen mee worstelen. Hij wordt omschreven als ‘gedegen, zeer praktisch, interactief en enthousiasmerend’. En dankzij die culturele mix kan Amar het middel theater als geen ander inzetten om jongeren te helpen om het leven van nu te begrijpen.

In elk van deze trainingen ontwikkelt u zichzelf of uw team in 3 stappen:

  • Reflectie. Leer de (onbewust)e verwachtingen in het team kennen.
  • Relatie. Communiceer over die verwachtingen met nieuwkomers.
  • Regie. Leer de nieuwkomers herkennen die passen in het team en maak een succes van diversiteitsbeleid.

Amar is als spreker, trainer, workshopleider en acteur in te zetten tijdens onze verandertrajecten. 

Amar zet graag zijn expertise en ervaring in tijdens:

Congressen

Workshops

Trainingen

Interne vraagstukken

Teambuildings

Seminars

Publicaties

Video's

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE over amar

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll naar top